Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз мисля че е с пулове.

Comment

• Въобще не знам с какво е, не съм отварял такъв двигател и не мисля . Нито пък съм учил устройството му. Само си мислех , че карам съвременен двигател с хубави хидравлични саморегулиращи се повдигачи
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
        Въобще не знам с какво е, не съм отварял такъв двигател и не мисля . Нито пък съм учил устройството му. Само си мислех , че карам съвременен двигател с хубави хидравлични саморегулиращи се повдигачи
        Не е чак толкова съвременен Мога да ти услужа с един да го поразгледаш с учебна цел
        ...
        155 1,6 TS 16V `96
        166 2,4 JTD `99
        147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• То и моята барака не е с хидравлични повдигачи. На смукателните клапани е с пулове, а на изпускателните с болтчета.
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Искате да кажете че имам някакви болтчета и гайки на кобилиците и каква е хлабината тогава на изпускателните и всмукателните клапани?
            Няма кобилици и повдигачи. С пулове се регулират хлабините, които са:

0,25 - 0,35 за смукателни
            0.3 - 0,4 за изпускателни

Хлабините се мерят на студен двигател

Размерите на необходимите пулове могат да се определят по следната формула:

N=T+(A-S)

N- дебелина на новата регулираща шайба

T- дебелина на старата регулираща шайба

A- съществуваща хлабина

S- необходима хлабина
            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 09:26.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Няма кобилици и повдигачи. С пулове се регулират хлабините, които са:

0,25 - 0,35 за смукателни
              0.3 - 0,4 за изпускателни

Още ли се намират противници на туин-спарка?
              Някъде имах хлабиномерни пластини, мислех, че никога вече няма да ги ползвам

Comment

Някъде имах хлабиномерни пластини, мислех, че никога вече няма да ги ползвам
                Такъв, какъвто те познавам, ще забършеш луфтомера от прахта и при първа възможност ще отвориш да мериш.
                И няма да сбъркаш

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Въобще няма да го пипна, много разправии, капаци, гарнитури, бутане на скорост, нямам нерви. А пък и той си работи супер, звука е като на един същински Беларус, поне да му бяха шибнали и един двутактов стартов двигател. Да не се ръсим по 300 лв.за акумулатори

Comment

Въобще няма да го пипна, много разправии, капаци, гарнитури, бутане на скорост, нямам нерви. А пък и той си работи супер, звука е като на един същински Беларус, поне да му бяха шибнали и един двутактов стартов двигател. Да не се ръсим по 300 лв.за акумулатори
                    Не ти вярвам

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Не ти вярвам
                      Сигурно вече ме виждаш как пиша тема- регулиране на клапаните на 2,4 JTD с хлабиномерна пластина, бира и нецензурни изрази- има да чакаш. Я сложи размерите на хлабините в онази тема за ремонтите

Comment

Сигурно вече ме виждаш как пиша тема- регулиране на клапаните на 2,4 JTD с хлабиномерна пластина, бира и нецензурни изрази- има да чакаш. Я сложи размерите на хлабините в онази тема за ремонтите
                        Че ще я напишеш тази тема, в това съм сигурен. Кълна се в кварталния
                        Единственият въпрос е - кога?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Нямам никакви спомени как се прави с пулове

Comment

Нямам никакви спомени как се прави с пулове
                            Лесно, но отнема повече време, ако не разполагаш с пулове от различни размери по време на манипулацията.
                            Отваряш, мериш хлабините и там където трябва корекция сваляш стария пул и му мериш дебелината (на някои си я пише). После правиш сметка какви пулове ти трябват и ги намираш. Тъй че обикновено манипулацията се прави на 2 пъти.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Въобще няма да го пипна, много разправии, капаци, гарнитури, бутане на скорост, нямам нерви. А пък и той си работи супер, звука е като на един същински Беларус, поне да му бяха шибнали и един двутактов стартов двигател. Да не се ръсим по 300 лв.за акумулатори
                              Не, че искам да те плаша, но е хубаво да ги премериш..
                              Когато я взех моята от натегнат клапан беше изяла една от гърбиците на вала и чашката. Смених вала, чашката, регулирах клапаните и реших, че това ще е до следващите 100000км. Е да ама не. Изминах 25000км пак отворих да премеря клапаните защото почнаха да чукат и изненада! Пак натегнати клапани, пак издълбана чашка и вала беше леко наранен. Смених чашката, полирах вала и регулирах пак клапаните. Тези дни ще отворя пак да премеря хлабината въпреки, че съм минал 1500-2000км от последния реглаж.

Та те съветвам да си премериш клапаните за да си спестиш главоболия по-натам.
                              Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                              Opel Astra J
                              ex:
                              Alfa Romeo 164 2.5TD
                              Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                                Не, че искам да те плаша, но е хубаво да ги премериш..
                                Когато я взех моята от натегнат клапан беше изяла една от гърбиците на вала и чашката. Смених вала, чашката, регулирах клапаните и реших, че това ще е до следващите 100000км. Е да ама не. Изминах 25000км пак отворих да премеря клапаните защото почнаха да чукат и изненада! Пак натегнати клапани, пак издълбана чашка и вала беше леко наранен. Смених чашката, полирах вала и регулирах пак клапаните. Тези дни ще отворя пак да премеря хлабината въпреки, че съм минал 1500-2000км от последния реглаж.

Та те съветвам да си премериш клапаните за да си спестиш главоболия по-натам.
                                А да не би това да става все на изпускателни клапани?
                                Често за намаляването на хлабините са виновни или безоловния бензин или карането на газ. Във втория случай най-често потърпевши са изпускателните клапани.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X