Аз мисля че е с пулове.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки 166
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеВъобще не знам с какво е, не съм отварял такъв двигател и не мисля . Нито пък съм учил устройството му. Само си мислех , че карам съвременен двигател с хубави хидравлични саморегулиращи се повдигачиМога да ти услужа с един да го поразгледаш
с учебна цел
...
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеИскате да кажете че имам някакви болтчета и гайки на кобилиците и каква е хлабината тогава на изпускателните и всмукателните клапани?
0,25 - 0,35 за смукателни
0.3 - 0,4 за изпускателни
Хлабините се мерят на студен двигател
Размерите на необходимите пулове могат да се определят по следната формула:
N=T+(A-S)
N- дебелина на новата регулираща шайба
T- дебелина на старата регулираща шайба
A- съществуваща хлабина
S- необходима хлабинаLast edited by ecotronic; d.m.y г., 09:26.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНяма кобилици и повдигачи. С пулове се регулират хлабините, които са:
0,25 - 0,35 за смукателни
0.3 - 0,4 за изпускателни
Още ли се намират противници на туин-спарка?Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеНякъде имах хлабиномерни пластини, мислех, че никога вече няма да ги ползвам
И няма да сбъркаш
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Въобще няма да го пипна, много разправии, капаци, гарнитури, бутане на скорост, нямам нерви. А пък и той си работи супер, звука е като на един същински Беларус, поне да му бяха шибнали и един двутактов стартов двигател. Да не се ръсим по 300 лв.за акумулаториНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеВъобще няма да го пипна, много разправии, капаци, гарнитури, бутане на скорост, нямам нерви. А пък и той си работи супер, звука е като на един същински Беларус, поне да му бяха шибнали и един двутактов стартов двигател. Да не се ръсим по 300 лв.за акумулатори
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНе ти вярвамНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеСигурно вече ме виждаш как пиша тема- регулиране на клапаните на 2,4 JTD с хлабиномерна пластина, бира и нецензурни изрази- има да чакаш. Я сложи размерите на хлабините в онази тема за ремонтите
Единственият въпрос е - кога?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеНямам никакви спомени как се прави с пулове
Отваряш, мериш хлабините и там където трябва корекция сваляш стария пул и му мериш дебелината (на някои си я пише). После правиш сметка какви пулове ти трябват и ги намираш. Тъй че обикновено манипулацията се прави на 2 пъти.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеВъобще няма да го пипна, много разправии, капаци, гарнитури, бутане на скорост, нямам нерви. А пък и той си работи супер, звука е като на един същински Беларус, поне да му бяха шибнали и един двутактов стартов двигател. Да не се ръсим по 300 лв.за акумулатори
Когато я взех моята от натегнат клапан беше изяла една от гърбиците на вала и чашката. Смених вала, чашката, регулирах клапаните и реших, че това ще е до следващите 100000км. Е да ама не. Изминах 25000км пак отворих да премеря клапаните защото почнаха да чукат и изненада! Пак натегнати клапани, пак издълбана чашка и вала беше леко наранен. Смених чашката, полирах вала и регулирах пак клапаните. Тези дни ще отворя пак да премеря хлабината въпреки, че съм минал 1500-2000км от последния реглаж.
Та те съветвам да си премериш клапаните за да си спестиш главоболия по-натам.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщениеНе, че искам да те плаша, но е хубаво да ги премериш..
Когато я взех моята от натегнат клапан беше изяла една от гърбиците на вала и чашката. Смених вала, чашката, регулирах клапаните и реших, че това ще е до следващите 100000км. Е да ама не. Изминах 25000км пак отворих да премеря клапаните защото почнаха да чукат и изненада! Пак натегнати клапани, пак издълбана чашка и вала беше леко наранен. Смених чашката, полирах вала и регулирах пак клапаните. Тези дни ще отворя пак да премеря хлабината въпреки, че съм минал 1500-2000км от последния реглаж.
Та те съветвам да си премериш клапаните за да си спестиш главоболия по-натам.
Често за намаляването на хлабините са виновни или безоловния бензин или карането на газ. Във втория случай най-често потърпевши са изпускателните клапани.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment